[MySQL] Cum sa setez bazele de date sa permita conectarea directa, dupa upgrade-ul din 16.Ianuarie.2

Saturday, 21 September 2013 | Views: 1454

Incepand cu data de 16.Ianuarie.2010 am efectuat o operatiune de upgrade la platforma de MySQL (http://www.krond.org/forum/viewtopic.php?f=5&t=1904), prin care toate bazele de MySQL nu mai ruleaza pe serverul local (localhost) ci pe o suita de servere externe.

In acest moment rulam un sistem ce emuleaza deamon-ul mysql local cu unul extern, totul este in regula - functioneaza ! Insa prin aceasta operatie se aplica un delay de conectare de cel putin 10ms - valoare ce o va simti clientul (vizitatorul) in momentul accesarii unei pagini ce utilizeaza serviciile MySQL - pentru a elimina acest delay si pentru a beneficia de redundanta MySQL va recomandam sa urmati prezentul tutorial.

ATENTIE: Emularea MySQL-ului pentru 'localhost' sau '127.0.0.1' va fi retras incepand cu data de 15.Februarie.2010 - va rugam urmati si aplicati acest tutorial pana la acea data pentru a evita problemele de conectare la MySQL.

ATENTIE: Pentru conectarea la serverul extern MySQL utilizati in loc de "localhost" --> "mysql" sau "89.44.246.254"

Capitolul 1 - Setam bazele de date MySQL sa accepte conexiuni de la serverele de webhosting

a) Ne autentificam in sistem (http://administrare.krond.org)

b) Click pe "MySQL Management"

c) Selectam baza de date cu pricina (cea folosita de forum-ul, site-ul nostru, etc -- recomandam ca acest tutorial sa fie aplicat tuturor bazelor de date existente !)

d) Implicit, pentru toate bazele de date creeate inainte 16.Ianuarie.2010 avem adaugat la "Access hosts" doar "localhost" - avem nevoie sa adaugam permisiunea pentru un server extern - si anume: 89.44.246.250 - apoi click pe "Add host"

e) Urmatorul panou este unul de confirmare

f) Reverificam (back + refresh) ... tot ok (! Acum putem trece la capitolul 2 - ca sa setam scriptul (forum-ul, site-ul, etc) sa foloseasca direct serverul de MySQL

Capitolul 2 - Setam scripturile sa utilizeze in mod direct serverele de MySQL externe

Avem spre exemplu urmatoarea configuratie phpBB:

// phpBB 3.0.x auto-generated configuration file // Do not change anything in this file! $dbms = 'mysqli'; $dbhost = 'localhost'; $dbport = ''; $dbname = 'krcenarius_e107'; $dbuser = 'krcenarius_e107'; $dbpasswd = 'PAROLAMEA'; $table_prefix = 'phpbb_'; $acm_type = 'file'; $load_extensions = '';

@define('PHPBB_INSTALLED', true); // @define('DEBUG', true); // @define('DEBUG_EXTRA', true); ?>

Tot ceea ce trebuie sa facem este sa modificam $dbhost din "localhost" (s-ar putea ca in configuratia voastra sa fie 127.0.0.1 sau chiar 89.44.246.250) in "mysql" sau "89.44.246.254, rezultatul final va fi:

// phpBB 3.0.x auto-generated configuration file // Do not change anything in this file! $dbms = 'mysqli'; $dbhost = 'mysql'; $dbport = ''; $dbname = 'krcenarius_e107'; $dbuser = 'krcenarius_e107'; $dbpasswd = 'PAROLAMEA'; $table_prefix = 'phpbb_'; $acm_type = 'file'; $load_extensions = '';

@define('PHPBB_INSTALLED', true); // @define('DEBUG', true); // @define('DEBUG_EXTRA', true); ?>

Acum scriptul foloseste in mod direct bazele de date externe !

Precum spuneam anterior - recomand sa utilizati acest tutorial pentru absolut toate bazele de date !

Back to list