Trust Host Terms and Conditions

Trust Host | Servicii de gazduire profesionala

Important! Absolut toti cei ce beneficiaza de serviciile Trust Host se obliga sa cunoasca si sa respecte prezentul regulament, orice incalcare atrage dupa sine suspendarea serviciului cu sau fara o notificare in prealabil - in functie de gravitatea situatiei generata de incalcarea acestuia. Regulamentul poate fi modificat fara o notificare in prealabil, asadar accesati aceasta pagina pentru a fi la curent cu termenii si conditiile de utilizare a serviciilor noastre.

Serviciul de gazduire website

Este destinat exclusiv clientilor ce gazduiesc pe echipamentele prestatorului site-uri de dimensiuni mici si medii (site-uri de prezentare, blog-uri, forum-uri, etc - avand pana la 10000 afisari pe zi - in functie de nivelul de optimizare a paginilor se poate trece lejer peste aceasta valoare fara incalcarea regulamentului).

Nu se vor accepta sub nici o forma utilizatori mari consumatori de resurse (exemplu: comunitati p2p - torrent trackere, site-uri de filehosting, site-uri de imagehosting, instalatii de statistici site (top), statistici jocuri, instalatii de contorizari externe (redirectionari jucatori), etc)

Nu se vor accepta sub nici o forma site-uri ce gazduiesc ori promoveaza activitati interzise de legislatia Romana in vigoare (exemplu: pornografie infantila, material copyright, rasism, site-uri fishing, spam, distributia unor materiale video fara drept, etc)

Asistenta tehnica pentru acest serviciu de webhosting este suta la suta gratuita si se acorda pe forum, tickete de asistenta sau email. Asistenta acordata de Krond va fi una entry-level - noi nu vom putea sa onoram solicitari de genu: instalari forum-uri, configurari forum-uri, creare sigle ori alte elemente de design, debug pentru aplicatii php ce nu ruleaza corect din punct de vedere al programarii, etc.

Clientul se obliga sa-si optimizeze aplicatiile web si sa activeze cache-ul inclus in acestea (atunci cand este posibil) in vederea diminuarii consumului resurselor.

Clientul se obliga sa respecte o politica fair-usage si sa nu abuzeze de resursele de procesare a serverului pe care acesta este gazduit.

Clientul se obliga sa respecte indrumarile in materie de optimizare a aplicatiilor web - furnizate de Trust Host - atunci cand acesta din urma considera oportun activarea unei functii incluse in aplicatia web pentru diminuarea consumului de resurse.

Traficul pentru toate pachetele de gazduire web este nelimitat (necontorizat) - fiecare client poate atinge un transfer de pana la 2Gbit/secunda -- aceasta latime de banda fiind alocata dinamic intre clientii gazduiti pe respectiva unitate de procesare.

Nu vom permite conectarea unui echipament extern retelei Trust Host la clusterele MySQL -- conexiunile MySQL se fac exclusiv in reteaua Krond - din motive de securitate. Accesul MySQL este garantat pentru serviciul de webhosting | Accesul a altor servicii Trust Host la clusterul MySQL nu sunt blocate, insa pot fi limitate in cazul in care consumul resurselor depaseste scopul stocarii MySQL.

Din motive de securitate, fiecare client are un acces controlat la procesatorul PHP, functiile open_basedir, disable_functions, safe_mode sunt activate si configurate in scopul de a asigura un mediu cat se poate de sigur pentru aplicatiile clientilor.

Clientul se obliga sa-si securizeze aplicatiile web in vederea evitarii infiltrarii neautorizate pe baza vulnerabilitatilor acestora, Trust Host nu poate fi facut raspunzator in cazul in care contul clientului a fost victima unui atacator - indiferent de repercusiuniile acestui atac. Trust Host NU poate monitoriza infiltratiile pe baza vulnerabilitatiilor aplicatiilor web folosite, si nici nu le poate preintampina - aceasta fiind datoria webmaster-ului.

Clientul se obliga sa efectueze copii de siguranta a datelor sale, in vederea preintampinarii unei situatii neplacute datorata infiltratiei neautorizate ori stergere accidentala.

Serviciul de gazduire servere dedicate

Este destinat clientilor ce doresc sa gazduiasca pe echipamentele prestatorului unul sau mai multe site-uri, ori alte aplicatii online de dimensiuni medii si mari, cu trafic mediu si mare.

Responsabilitatea administrarii serverului dedicat cade in sarcina clientului, acesta fiind beneficiarul resurselor acestuia.

Nu se vor accepta sub nici o forma activitati de flood, port scanning, spam, ori alte activitati interzise de legislatia Romana in vigoare.

Nu se va accepta sub nici o forma utilizarea serverelor dedicate ca seedbox-uri de materiale piratate ! Asta nu inseamna ca refuzam sa gazduim seedbox-uri, atata timp cat acestea sunt intr-un cadru legal - nu este nici o problema.

Clientul este singurul beneficiar al resurselor alocate pe respectivul server dedicat, aceste resurse sunt dedicate - nicidecum shared.

Asistenta tehnica pentru acest serviciu de servere dedicate este suta la suta gratuita si se acorda pe forum, tickete de asistenta sau email. Asistenta acordata de Krond va fi una entry-level - noi nu putem opera in serverul dvoastra pentru a instala/configura diverse utilitare/programe/patch-uri.

Serviciul de gazduire server joc

Prin plasarea unei comenzi pentru un server de joc si achitarea ulterior a contravalorii serviciului comandat, se intelege ca beneficiarul acestui serviciu inchiriaza un IP, proprietate a hostatorului, clientul nefiind proprietar de drept asupra IP-ului. Perioada contractata se defineste lunar, cu posibilitatea achitarii in avans pentru o perioada mai indelungata si este stabilita de comun acord intre parti. La sfarsitul acestei perioade, serviciul poate fi prelungit din nou, dupa achitarea contravalorii conform noii perioade stabilite, sau poate fi incheiat unilateral, la solicitarea uneia dintre parti, niciuna dintre acestea (partile) nefiind obligata sa continue colaborarea in cazul in care nu doreste acest lucru.

Odata cu uploadul unor date in interiorul retelei Trust Host de catre client, aceasta are dreptul de folosinta asupra acestor date.

In cazul serviciului de jocuri "Counter-Strike: 1.6" - nu se va permite sub nici o forma instalarea pe server a urmatoarelor module/extensii: booster, webmod, hlguard, boti (jucatori virtuali).

Nu se va permite modificarea numarului de sloturi (locuri de joc disponibile) sub nici o forma, aici intelegem inclusiv forma virtuala (sloturi false aditionale) - sistemul urmareste numarul de sloturi afisate la fiecare server in parte, si este setat sa opreasca serviciile ce nu se incadreaza in numarul de sloturi achizitionate.

In cazul serviciului de jocuri "Counter-Strike: Source", "Team Fortress 2", "Day of Defeat Source" - nu se va permite sub nici o forma instalarea pe server a urmatoarelor module/extensii: fpsbooster, de asemeni functia inclusa pentru boti (jucatori virtuali) nu se va activa.

Clientul se obliga sa-si optimizeze modulele/extensiile utilizate pe fiecare server de jocuri in vederea diminuarii consumului de resurse inutil, de asemeni acesta va respecta indrumarile Krond in materie de optimizare in vederea reducerii consumului de resurse, dar fara impact asupra performantei.

Serviciul de gazduire jocuri nu implica responsabilitatea Krond in furnizarea pe partea clientului a programului necesar pentru utilizarea serviciului de jocuri. (Exemplu: Clientul achizitioneaza un server de Counter-Strike: 1.6, Krond nu se obliga sa puna la dispozitia clientului JOCUL necesar pentru utilizarea serviciului).

Functia sv_downloadurl (descarcare rapida a resurselor proprietare) - este oferita gratuit oricarui server de jocuri gazduit de Trust Host - aceasta reprezinta un bonus, iar nefunctionarea acesteia nu afecteaza serviciul clientului. Clientul se obliga sa nu permita utilizarea functiei sale de catre alte servere, ori sa o afiseze public.

Asistenta tehnica pentru acest serviciul de gazduire servere jocuri este suta la suta gratuita si se acorda pe forum, tickete de asistenta sau email. Asistenta tehnica nu include creearea de extensii (plugins) la solicitarea dvoastra ori configurarea/creearea modulelor (addonsului) dupa preferintele dvoastra.

Nu incurajam accesul neautorizat in clientul de joc, din partea serverului - in fapt, nu vom acorda asistenta pentru anumite plugin-uri menite sa modifice configuratia clientului de joc ori sa provoace probleme de utilizare a unitatii de procesare a jucatorului (aici putem aminti: destroy, gamemenu, fuckoff, s.a.m.d).

Orice abuz si prejudiciu adus proprietatii hostatorului, va duce la suspendarea serviciului fara anunt in prealabil si fara rambursarea contravalorii achitate. Daca in urma discutiilor pe cale amiabila, clientul explica cele ce au dus la prejudicierea proprietatii hostatorului si isi asuma faptul ca nu va mai actiona in acelasi sens, hostatorul isi rezerva dreptul de a renunta la suspendarea serviciului in cauza.

Orice metoda abuziva de modificare a clientului jucatorului este strict interzisa (Slow-Hacking), aici includem bineinteles pentru CS 1.6 (GameMenu, autobind pentru connect si asa mai departe) sau redirectionarea playerilor (este permis redirect de la un numar decent de playeri. Ex:28). Detinatorul a carui server va rula un astfel de plugin i se va solicita scoaterea acestuia, refuzul se considera o incalcare a prezentului regulament si atrage dupa sine suspendarea serviciului.

Serviciul de inregistrare si reinoire domenii

Este destinat persoanelor ce doresc sa achizitioneze dreptul de folosire asupra unui nume de domeniu neinregistrat sau sa prelungeasca un nume de domeniu deja inregistrat- in aceasta situatie comanda trebuie sa vina de la persoana pe numele careia a fost initial inregistrat domeniul - pentru acest serviciu se aplica termenii si conditiile practicate de partenerii "TOP LEVEL" prin care se face inregistrarea sau reinnoirea domeniului. Preturile practicate pentru acest serviciu pot sa difere radical fata de preturile afisate pe site-ul Trust Host la sectiunea "Inregistrare domenii", in functie de preturile impuse noua de catre partenerii "TOP LEVEL".

Prin completarea unei cereri de inregistrare nume domeniu pentru orice ierarhie (.ro, .com, .net, .info, .biz, etc) nu se asigura rezervarea respectivului nume. Trust Host nu isi asuma niciun fel de responsabilitate pentru situatiile in care intre efectuarea comenzii si momentul finalizarii procedurii de inregistrare a domeniului de catre Trust Host, acesta devine indisponibil pentru inregistrare, chiar daca la efectuarea comenzii acesta figura ca disponibil si nici pentru situatiile in care functionarea defectuasa a scripturilor de verificare a disponibilitatii unui nume de domeniu creeaza confuzie cu privire la aceasta disponibilitate.

Plati, facturi, data scadenta

Proforma aferenta serviciului/serviciilor ii este transmisa clientului, in format electronic - cu 3 zile inainte de data limita de plata (data scadenta)

In cazul in care plata nu este confirmata in termen de 3 zile calendaristice dupa data limita de plata (scadenta) serviciile vor fii suspendate (automat) - iar asupra facturii curente va fii adaugata o taxa de intarziere la plata in procent de 5% din valoarea facturii. Suspendarea automata poate fi amanata in anumite cazuri exceptionale, in urma solicitarii din partea clientului precum si aprobarii din partea Trust Host - dupa analiza bonitatii clientului.

In cazul in care plata nu este confirmata in termen de pana la 10 zile calendaristice dupa data limita de plata serviciile vor fi terminate.

Trust Host isi rezerva dreptul de a pastra un IP online dupa expirarea perioadei platite de catre client, in vederea usurarii procesului de revanzare a acestuia ulterior. Totodata Trust Host isi rezerva dreptul de a nu sterge datele aflate pe server la momentul suspendarii serviciului.

O factura achitata partial, nu se va considera o factura CONFIRMATA. In fapt, serviciile nu vor fi prelungite ! Nu se vor lua in considerare solicitarile de racalculare a datei scadente in baza unei plati partiale, cu alte cuvinte: serviciile nu vor fii prelungite in cuantum calculat pe zile de utilizare, perioada minima a abonamentelor contractate fiind de 30 zile.

Orice plata efectuata in conturile Trust Host asupra unui serviciu, fie si ea partiala este NERAMBURSABILA ! Trust Host nu poate fi tras la raspundere pentru o factura achitata partial, in cazul in care serviciile sunt suspendate din pricina neconfirmarii facturii. Eventuala plata partiala asupra unei facturi va fi calculata si atribuita in contul de client Trust Host al detinatorului, calculandu-se in minus zilele de gratie in care clientul a beneficiat de servicii fara a le achita plus penalitati.

Orice incercare de a recupera banii in timpul prestarii unui serviciu, fara a discuta in prealabil si a obtine acceptul Trust Host (spre exemplu deschiderea unei dispute in Paypal) va duce la suspendarea automata a serviciului, fara returnarea sumelor achitate.

In urma unei proforme confirmate, Trust Host se obliga sa puna la dispozitia clientului - serviciul solicitat, in termen de pana la 72 de ore lucratoare de la data confirmarii. Exceptii de la aceasta regula se pot aplica asupra serviciilor unde este stipulat acest lucru in mod expres sau cazurile in care se discuta cu clientul un alt termen limita de activare.

In perioada in care serviciul contractat este suspendat din motive de neplata, detinatorul nu are dreptul in a solicita copii de rezerva (backup) asupra datelor sale, sistemul cripteaza automat informatiile clientului in momentul suspendarii - urmand ca acestea sa fie decriptate doar in momentul reactivarii serviciului in cauza. In cazul in care situatia tehnica o permite, Trust Host poate taxa clientul pentru serviciul de transmitere a unei copii de rezerva (backup) a datelor stocare pe serverele Trust Host. Pentru mai multe informatii referitor la aceasta va rugam sa luati legatura cu departamentul tehnic la asistenta@trusthost.ro.

Transferuri de servicii intre clientii nostrii

Orice serviciu contractat poate fi transferat in administratia unui alt client numai cu acordul expres al detinatorului, in scris catre Trust Host si doar cu acordul hostatorului. In cazul in care Trust Host nu este contactat in vederea transferului unui serviciu, acest transfer nu este recunoscut de catre Trust Host si in consecinta considerat inexistent. Ne rezervam dreptul sa refuzam orice transfer de serviciu, fara a fi obligati sa motivam refuzul catre partile interesate in transfer.

Alte amendamente Beneficiarul serviciilor oferite de Trust Host se obliga:

Sa respecte legislatia in vigoare a Romaniei in litera si spiritul acesteia.

Sa intreprinda toate masurile necesare pentru a nu afisa in mediul online, prin intermediul serviciilor noastre (forum-uri, blog-uri, imagini, etc) continut ofensator, jignitor, ori alt gen de continut ce incalca dreptul la intimitatea unei terte persoane ori ce incurajeaza sau conduce la o activitate prevazuta de legislatia Romana in vigoare ca fiind ilegala, care incalca orice forma a dreptului de autor sau drepturile conexe al altor persoane sau companii.

Suspendarea serviciului in ruma incalcarii regulamentului nu atrage dupa sine rambursarea partiala sau totala a sumelor achitate pentru serviciul contractat - perioada de suspendare se va considera 'serviciu prestat' ce cade in sarcina clientului.